Ayçiçek

Trakya’nın verimli topraklarında yetiştirdiğimiz ve yerel üreticilerden aldığımız ayçiçek tohumu elenerek yabancı maddelerden ayıklanır.

Ayçiçekler kırma işleminden sonra valsden geçirilerek yağ hücrelerinin zarı patlatılır, ısıtılarak pres sıkımına hazırlanır. Yağın yarısı preslerden, diğer kısmı ekstraksiyon ünitesinden elde edilir. Elde edilen ham yağ rafine tesisine gönderilir. Ham yağ rafine tesisinde nötralize, vinterize, deodorize işlemlerine tabi tutulduktan sonra rafine yağ olarak paketlenmeye gönderilir. Tüketiciye sunuma hazır hale gelir. Tesiste ayçiçeği işleme kapasitesi 150000 kg/gün’dür.

Rafine ayçiçek yağı üretimi ve paketleme tesisinin günlük üretimi 120000 kg/gün’dür.

120.000

KG/GÜN

RAFİNE AYÇİÇEK YAĞI ÜRETİMİ
VE PAKETLEME TESİSİNİN
GÜNLÜK ÜRETİMİ